FRUITPERS DE GINSTE
  • Home
  • De fruitpers
  • Onze werkwijze
  • Tarieven & Betaalmethodes
  • Contacteer ons
  • Home
  • De fruitpers
  • Onze werkwijze
  • Tarieven & Betaalmethodes
  • Contacteer ons
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

Onze werkwijze

Onze vaste fruitpers zet uw oogst om in natuurtroebel vruchtensap. Dit sap is 100% natuurlijk en bevat geen additieven. Dankzij de pasteurisatie blijft het sap gemakkelijk een jaar houdbaar. Eens geopend is het minstens twee maanden gekoeld houdbaar. U kunt terecht bij ons vanaf 70 kg.

Optie A: fruit afzetten

Tijdens de week kunt u het fruit tussen 7u en 10u en tussen 17u en 20u afzetten. Dit kan in het weekend van 9u tot 12 en van 14 tot 18u gebeuren. Er staan lege fruitkisten klaar, hierin kunt het fruit deponeren samen met een door u ingevuld fruitformulier (download hier). 
Wij contacteren u zodra het sap klaar is voor ophaling. Indien u een levering wenst, gelieve ons te contacteren via Whatsapp op 0478 63 76 55. ​
​Het fruit dient: 
  • Minstens 70 kg te zijn
  • Vrij te zijn van rotte plekken
  • Vrij te zijn van zand en aarde
  • Voorzien te zijn van een fruitformulier 
FRUITFORMULIER
Picture

Optie B: Press & Go

Blijft u liever wachten terwijl wij uw fruit persen? Wij persen woensdag, zaterdag & zondag op afspraak. Stuur of bel ons gerust via 0478 63 76 55 of mail naar  [email protected]. 
​

Fruit combineren

Appel kan gecombineerd worden met fruit zoals peer, rabarber, aardbei, pruim, framboos, braambes, druif, rode biet, zwarte bes, rode bes, bosbes, kweepeer, vlierbloesem, pruim en kriek. Deze laatste twee dienen door u op voorhand ontpit te worden.  
De gouden regel is om minstens 85% appel te behouden, tenzij in combinatie met peer: dan moet dit minstens 70% zijn. Wanneer er minder appel in het sap zit, wordt het sap minder goed bewaard en bevat het meer bezinksel.​

Is mijn fruit rijp?

​Het is van cruciaal belang dat de kwaliteit van jouw fruit goed is. Wanneer de pitjes van de appel of peer een donkere kleur hebben, is het fruit rijp. Het fruit moet ook niet te zacht zijn: des te harder het fruit, des te hoger het rendement en des te helderder het sap. Afgevallen of gestoken fruit is geen probleem, mits er geen rotte plekken of schimmels aanwezig zijn.
Picture

Fruitpers De Ginste is een activiteit van Fruitpers Fructus

​Molstenstraat 44, 8780 Oostrozebeke
​
​Tel +32 478 63 76 55